Mitä Taekwon-do on?

Taekwon-do on Korealainen taistelu- ja itsepuolustuslaji, jossa korostuvat potkut verrattuna moniin muihin itämaisiin kamppailulajeihin.

Taekwon-do on myös paljon muuta. Taekwon-dossa harjoitellaan taistelu- ja puolustustekniikoiden eli potkujen, lyöntien ja torjuntojen lisäksi parantamaan tasapainoa, joustavuutta sekä koordinointi- ja keskittymiskykyäsi.

Taekwon-do on monipuolinen urheilulaji, jossa voit kehittää kuntoa, voimaa, nopeutta, notkeutta ja koordinaatiota. Vaikka lajin lähtökohtana on hyvän itsepuolustustaidon kehittäminen, niin siihen sisältyy myös liikesarjojen harjoittelua.

Liikesarjojen ja otteluiden lisäksi harjoitellaan myös murskaustekniikoita, joissa käsillä tai jaloilla murskataan esim. puulautoja. Murskauksessa mitataan harrastajan henkinen kypsyys ja yksittäisten suoritusten teho.

Perheen yhteinen harrastus

Taekwon-do on harrastus, jota voi hyvin harrastaa koko perheen voimalla. Lajin harrastamisen voi aloittaa jo hyvin nuorena, meidän seurassamme sopiva aloitusikä on 7-vuotta, jolloin lapsi jo erottaa oikean ja vasemman puolen toisistaan ja hänen motorinen kehityksensä on hyvässä vaiheessa. Harrastuksen voi hyvin aloittaa myös aikuisiällä, yläikärajaa ei ole.

Taekwon-do voi olla yhdessäolon muoto liikunnalliselle perheelle, joka etsii uutta fyysistä harrastusta. Taekwon-don erilaiset harjoitukset parantavat monipuolisesti kuntoa ja liikunnallisia taitoja.

Harjoituksiimme kuuluu aina lämmittelyt ja venyttelyt.

Kuka voi harrastaa Taekwon-doa?

Laji sopii kaikille ikään, sukupuoleen tai vaikkapa notkeuteen katsomatta. Tässä lajissa kilpailet itsesi kanssa ja asetat itse itsellesi tavoitteet. Etenet omaan tahtiisi vyöarvosta toiseen. Voit jopa palata lajin pariin pidemmänkin tauon jälkeen.